E-mailmarketing: het geheime wapen van elke succesvolle ondernemer

E-mailmarketing is een van de meest effectieve marketingkanalen die er zijn. Het is een relatief goedkope manier om in contact te komen met je klanten en potentiële klanten, en het kan een enorme impact hebben op je verkoopcijfers.

Er zijn veel verschillende manieren om e-mailmarketing te gebruiken om je bedrijf te laten groeien.
Je kunt e-mails gebruiken om:

 • Je nieuwste producten en diensten te promoten
 • Speciale aanbiedingen en kortingen te doen
 • Een relatie met je klanten op te bouwen
 • Klantenservice te bieden

En nog veel meer!

129-DSC02210

Starten met e-mailmarketing

Waar begin je?

Begin met een visie. Waar wil je naartoe? Wat wil je bereiken met je e-mailmarketing? Als je weet wat je wilt bereiken, kun je een plan maken om je doelen te bereiken.

Hier zijn een paar tips voor het opstellen van een e-mailmarketingplan:

 • Bepaal je doelgroep. Wie zijn je ideale klanten? Wat zijn hun behoeften en wensen?
 • Stel doelen. Wat wil je bereiken met je e-mailmarketing? Wil je meer leads genereren, meer verkopen of meer naamsbekendheid creëren?
 • Schrijf interessante en relevante e-mails. Zorg ervoor dat je e-mails relevant zijn voor je doelgroep en dat ze waardevolle informatie bevatten.
 • Gebruik sterke call-to-actions. Vertel je lezers wat je van ze wilt. Wil je dat ze je website bezoeken, een product kopen of een aanmelding invullen?

Volg deze tips en je kunt een effectief e-mailmarketingplan opstellen waarmee je jouw doelgroep kunt bereiken.

Wil je direct aan de slag?

Neem dan contact met ons op en we kijken wat er bij jou past.

Aantrekkingskracht

Een nieuwgierige doelgroep

Als ondernemer is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Als je weet voor wie je schrijft, dan is het ook gemakkelijker om jouw doelgroep goed aan te spreken. Het is super belangrijk om jouw doelgroep iets te vertellen waar ze op zitten te wachten.

Hoe gaaf is het dan als jouw mailtjes worden geopend en daadwerkelijk worden gelezen? Iemand opent je mail als jouw onderwerpsregel super interessant is, of wanneer ze weten dat jij altijd dát geeft in je mail waar ze op zitten te wachten, waar ze behoefte aan hebben.

Hoe bereik je jouw nieuwsgierige doelgroep?

Hier zijn een paar tips:

 • Ken jouw doelgroep goed. Wat zijn hun interesses? Wat zijn hun behoeften? Wat zijn hun zorgen?
 • Schrijf interessante en relevante onderwerpregels. Zorg ervoor dat jouw onderwerpregels de aandacht trekken en dat ze nieuwsgierig maken naar de inhoud van je mail.
 • Schrijf heldere teksten. Zorg ervoor dat je tekst makkelijk leesbaar is en dat de belangrijkste informatie direct duidelijk is.
 • Gebruik afbeeldingen en video's. Afbeeldingen en video's kunnen jouw tekst visueel aantrekkelijker maken en ze kunnen helpen om de boodschap van je mail beter over te brengen.

Door deze tips te volgen, bereik je jouw nieuwsgierige doelgroep en maak je je e-mails effectieve

Warmhouden

Fans zijn de beste advertenties

Jouw business is jouw passie. Als jij er enthousiast over bent, dan zullen anderen dat ook zijn. Fans zijn jouw meest waardevolle aanwinst. Ze zullen jou aanbevelen aan hun vrienden en familie, en ze zullen eerder geneigd zijn om bij jou te kopen.

Geef jouw fans wat ze willen: waarde, kennis, warmte en jezelf. Wees jezelf, laat je persoonlijkheid zien in je communicatie en laat zien dat je om ze geeft. Ze zullen je daarvoor dankbaar zijn.

Blijf regelmatig in contact met je fans. Stuur ze e-mails met nieuwtjes, tips en aanbiedingen. Ze zullen het waarderen, en het zal je helpen om je relatie met je fans te versterken.

Zijn er nieuwe fans? Laat ze kennismaken met jou en je passie. Vertel ze over je verhaal, je producten of diensten, en wat je te bieden hebt. Fans zullen enthousiast worden over jouw business, en ze zullen eerder geneigd zijn om bij je te kopen.

Door deze tips te volgen, kun je jouw fanbase opbouwen en behouden. Ze zullen jouw beste ambassadeurs zijn, en ze zullen je helpen om jouw business te laten groeien.

verkopen

100 % nieuwsgierig, 50% geïnteresseerd

Je doelgroep verzamel je op een e-maillijst. Het is leuk om 25.000 contacten op je lijst te hebben, maar deze mensen behoren niet allemaal tot jouw échte doelgroep. Misschien is maar 50% van deze mensen daadwerkelijk geïnteresseerd in wat je te bieden hebt. Behoud alleen je 'true fans', want zij zijn bereid om meer van je te kopen.

Start met nieuwsgierigen, volg op met warmhouden en ga alleen verder met 100% geïnteresseerden. Stuur nieuwsgierige mensen e-mails met informatie over jouw producten of diensten. Warm geïnteresseerde mensen op met e-mails met speciale aanbiedingen en kortingen. En stuur 100% geïnteresseerden e-mails met persoonlijke aanbiedingen en advies.

Door je e-mails te richten op je doelgroep en ze 'persoonlijk' aan te spreken, voelen zij zich belangrijk. Ze zullen zich de King and Queen voelen en ze zullen jouw fans blijven.

Hier zijn een paar tips voor het schrijven van persoonlijke e-mails:

 • Gebruik de naam van de ontvanger.
 • Schrijf in een informele stijl, alsof je tegen een vriend praat.
 • Vertel persoonlijke verhalen.
 • Vraag om feedback.
 • Bedank voor de interesse.

Wil jij persoonlijke e-mails schrijven die je klanten zullen waarderen? Volg dan deze tips!

Systemen

Techniek & visie

Een goed e-mailmarketingsysteem is essentieel voor elk bedrijf dat zijn doelgroep wil bereiken. Er zijn veel verschillende systemen op de markt, maar niet alle systemen zijn geschikt voor iedereen. Het is belangrijk om te weten wat je wilt bereiken met je e-mailmarketing voordat je een systeem kiest.

Wat zijn jouw doelen met e-mailmarketing? Wil je:

 • Regelmatige updatemails naar een lijst sturen?
 • Deelnemers in één mail direct op de hoogte stellen van hun programma?
 • Een gratis weggever weggeven en nieuwe mensen op de lijst halen?
 • Meer uit je lijst halen dan alleen de nieuwsbrief versturen en deelnemers mailen?
 • Regelmatige reclamefolders per mail versturen en de salesopvolging automatiseren?
 • Jouw webinar opvolgen met waardevolle mails?
bepaal je richting

Als je bovenstaande allemaal wilt bereiken, dan heb je een systeem nodig dat alles kan. MailBlue / Active Campaign is een krachtig e-mailmarketingsysteem dat alles kan. Ik gebruik dit systeem al ruim 6 jaar voor de e-mailmarketing van mijn klanten. Ik weet dus alles over de mogelijkheden van dit systeem en ik kan je helpen om het systeem op een goede, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier in te richten.

Wil je graag een vrijblijvend gesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op. We kijken dan samen naar jouw vraag, jouw behoeften en hoe ik je kan helpen.

Patricia Martherus op de Ijzerenbrug

Automatiseren van e-mailmarketing

Automatiseren van je e-mailmarketing betekent dat het proces van het versturen van mailings automatisch gaat. Het hele proces van aanmelden tot betalende klanten kun je automatiseren. Het stopt niet bij één mail.

Om het onszelf zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn er systemen die ervoor zorgen dat het proces automatisch gaat. Deze systemen zitten niet automatisch aan elkaar gekoppeld. Voor het ene systeem heb je andere plug-ins of programma’s nodig dan voor het andere systeem.

Wil je tijd besteden aan het uitzoeken van die dingen die je nodig hebt? Of wil je dit aan de expert overlaten? Wil je alles in de hand houden en je hele automatisering zelf inrichten? Of laat je dit een expert doen en volg je na de inrichting een kleine update-cursus?

Wat is het beste voor jou?

De keuze is aan jou. Als je geen tijd of zin hebt om je bezig te houden met het uitzoeken van systemen en plug-ins, dan kun je dit het beste aan de expert overlaten. Een expert kan je helpen om een systeem te kiezen dat bij je past en kan dat inrichten. Na de inrichting kun je een kleine update-cursus volgen om te leren hoe je het systeem gebruikt.

Als je wel tijd en zin hebt om je bezig te houden met het uitzoeken van systemen en plug-ins, dan kun je dit zelf doen. Er zijn veel verschillende systemen op de markt, dus doe goed onderzoek om een systeem te vinden dat bij je past. Je moet ook weten hoe je de systemen kunt inrichten en hoe je ze kunt gebruiken.

Wat je keuze ook is, automatiseren van je e-mailmarketing kan je veel tijd en moeite besparen. Het helpt je om meer contact te hebben met je klanten en om meer verkopen te genereren.

Scroll naar boven