E-mailmarketing opstarten

E-mailmarketing is enorm waardevol voor de verkoop van jouw (online) training, diensten  of producten. Door een goede strategie toe te passen, worden jouw nieuwe klanten sneller betalende klanten.

E-mailmarketing is het verzenden van, gepersonaliseerde, e-mails op basis van interesses of interacties met je (potentiële) klanten. Denk hierbij aan meer dan alleen het verzenden van een nieuwsbrief of een bedankmailtje na aanschaf van een product of dienst.

Het communiceren per e-mail is de afgelopen jaren veel meer toegenomen. Het zal nooit een vervanger worden voor de live communicatie, maar het zorgt er wel voor dat je vaker 'in beeld' bent bij jouw doelgroep. Het is dus een waardevolle toevoeging binnen jouw marketingstrategie.

129-DSC02210

Starten met e-mailmarketing

Waar begin je?

Je start met een visie, waar wil je naartoe, wat wil je met jouw e-mailmarketing bereiken. Wil je écht verkopen uit je mails halen, dan heb je meer nodig dan af en toe het sturen van een mail. Start met een plan en een duidelijk doel. Lees verder op deze pagina waar je nog meer aan kunt denken bij de start.

Wil je direct aan de slag en heb je hulp nodig? Neem dan contact op en we kijken wat er bij jou past.

Aantrekkingskracht

Een nieuwgierige doelgroep

Het is als ondernemer enorm belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Als je weet voor wie je gaat schrijven, dan is het ook gemakkelijker om jouw doelgroep goed aan te spreken. Het is super belangrijk om jouw doelgroep iets te vertellen waar ze op zitten te wachten.

Hoe gaaf is het dan als jouw mailtjes worden geopend en daadwerkelijk worden gelezen. Iemand opent je mail als jouw onderwerpsregel super interessant is, of wanneer ze weten dat jij altijd dát geeft in je mail waar ze op zitten te wachten, waar ze behoefte aan hebben.

Warmhouden

Fans zijn de beste advertenties

Jouw business is jouw passie. Als jij er over praat, dan kun je iedereen overtuigen dat ze bij jou moeten zijn. Mensen die jou (blijven) volgen zijn fans. En die zullen jou in hun omgeving aanbevelen. Deze fans wil je geven waar ze voor komen, waarde, kennis, warmte en vooral jezelf! Fans volgen jou omdat jij jij bent en omdat jij hen iets biedt dat zij nodig hebben. Blijf regelmatig voor jouw fans mails schrijven. Zij zijn namelijk ook eerder geneigd om bij jou te kopen dan mensen die jou niet kennen. Zijn er nieuwe fans? Laat ze kennismaken met jou en je passie, dan zal je zien dat je sales er ook op vooruit gaan!

verkopen

100 % nieuwsgierig, 50% geïnteresseerd

Jouw doelgroep ga je verzamelen op een emaillijst. Het is leuk om 25.000 contacten op je lijst te hebben, dit zijn 100% nieuwsgierige mensen! Tussen deze mensen zit je échte doelgroep, dit is misschien maar 50%. Behoud je alleen je échte fans, dan zal je merken dat zij ook bereidt zijn om (steeds meer) van je te kopen. Start met nieuwsgierigen, volg op met warmhouden en ga alleen verder met 100% geïnteresseerden. Door je mails te richten op je doelgroep en ze 'persoonlijk' aan te spreken, voelen zij zich de King and Queen en zo blijven ze jouw fans.

Systemen

Techniek & visie

Er zijn veel systemen op de markt waarmee je prima kunt werken. Het start altijd met je visie, wat wil je bereiken, waar ligt je doel. Daarna kun je kijken wat bij je past en wat realistisch is.

  • Stuur je alleen regelmatig een updatemail naar een lijst, maar verder geen verkopen (verenigingen of stichtingen).
  • Wil je deelnemers in één mail direct op de hoogte stellen van hun programma.
  • Heb je een gratis weggever en wil je daarmee graag nieuwe mensen op de lijst.
  • Wil je meer uit je lijst halen dan alleen de nieuwsbrief versturen en deelnemers mailen?
  • Heb je een webshop en wil je regelmatige reclamefolders per mail versturen en de salesopvolging automatiseren?
  • Wil je jouw webinar opvolgen met waardevolle mails?
  • Wil je bovenstaande allemaal?
bepaal je richting

Al ruim 6 jaar gebruik ik MailBlue / Active Campaign voor de e-mailmarketing van mijn klanten. Dit heeft er voor gezorgd dat er weinig technische geheimen voor mij zijn in dit programma.  Wil je graag dat jouw systeem in één keer goed, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk wordt ingericht? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. We kijken naar wat je vraag is, wat je nodig hebt en waar ik je kan helpen.

Patricia Martherus op de Ijzerenbrug

Automatiseren van e-mailmarketing

Automatiseren van je e-mailmarketing betekent dat het het proces van versturen van mailing automatisch gaat.

Het hele proces van aanmelden tot betalende klanten kun je automatiseren. Het stopt niet bij één mail. Omdat we het ons zelf zo gemakkelijk mogelijk willen maken, zijn er systemen die ervoor zorgen dat het proces automatisch gaat.

Deze systemen zitten niet automatisch aan elkaar gekoppeld. Voor het ene systeem heb je andere plug-ins of programma’s nodig dan voor het andere systeem. Wil je tijd besteden aan het uitzoeken van die dingen die je nodig hebt? Of laat je dit aan de expert over? Wil je alles in de hand houden en je hele automatisering zelf inrichten of laat je dit een expert doen en volg je na de inrichting een kleine update-cursus?